"Dalil anyar" anu dianggurkeun pikeun kaamanan batre listrik

Kacilakaan sering seuneu tina kendaraan listrik parantos ngalaan sababaraha masalah énggal dina bidang batré listrik. Dina awal Agustus, kacilakaan pembakaran spontan mobil listrik-hailing kajantenan di Dalian. Numutkeun laporan média lokal, mimitina dipikaharti yén kacilakaan éta nyaéta seuneu batré. Dina Juli, aya 14 kacilakaan seuneu kandaraan listrik anu tiasa diitung di nagara éta, sareng 12 diantarana gaduh inpormasi waktos sareng tempat anu jelas.

Kacilakaan seuneu sering kajadian, ngungkabkeun sababaraha kaayaan anu béda ti taun-taun sateuacanna, anu pantes diperhatoskeun ku industri.

Numutkeun analisis anu nyababkeun kacilakaan seuneu panganyarna ku Grup Ahli Panilitian Kacilakaan Kendaraan Energi Anyar, utamina aya dua kategori:

Hiji kategori nyaéta cacat desain produk anu jelas. Jinis anu sanésna nyaéta cacat desain non-produk, anu utamina konséntrasi dina siklus verifikasi produk pondok, sistem verifikasi kaamanan anu teu lengkep, setting wates kaamanan produk anu cekap, panggunaan sareng prosés ngecas.

Dina nyukcruk kacilakaan seuneu, aya kirang sareng kirang alesan pikeun cacat desain produk dina kategori kahiji, sareng seueur deui alesan dina kategori kadua, utamina masalah dina prosés pamakean khusus, anu sering teu dipalire.

Ngecas kaamanan ogé mangrupikeun aspek penting pikeun kaamanan kaamanan aktif.

Ayeuna, proporsi kacilakaan dina muatan relatif luhur. Tina sudut pandang mékanisme, pelarian termal sigana bakal kajadian nalika muatan gancang, muatanana pinuh, atanapi langkung teuing, utamina nalika masalah épolusi litium nalika ngecas nyababkeun pelarian termal. Kusabab ngecas sanés ngan ukur perkawis batréna, tapi ogé aya hubunganana sareng mobil, carjer, sareng stasiun pengisian. Dina sababaraha taun ka hareup, kontrol ngecas laun bakal ngembangkeun kana industri dibagi pikeun narik perhatian.

Salaku tambahan, aya kaamanan salami siklus kahirupan, premisna mangrupikeun perkiraan anu akurat pikeun kaayaan kaséhatan.

Seueur jalma di industri, kalebet Ouyang Minggao, yakin yén kecerdasan buatan, data ageung, sareng platform awan tiasa dikenalkeun dina kaamanan aktip pikeun ningkatkeun tingkat téknis manajemén batré, peringatan dini batré, kontrol ngecas batré, sareng prediksi hirup batré sareng evaluasi . Upami ieu dilaksanakeun saé, kaamanan siklus hirup tina batré nikel tinggi tina 300Wh / Kg batré dipiharep tiasa direngsekeun dina dua taun.


Waktos Post: Sep-07-2020