• Whatsapp: +8615552206756
  • E-mail: gavin@hangchisolar.com
  • Rencana dasar énergi anyar Jepang ngarencanakeun pikeun ngirangan émisi karbon sajajar sareng énergi surya sareng nuklir

    Ngeunaan draf pamaréntahan Jepang énergi anyarcampuran (struktur pembangkit listrik) pikeun 2030, éta parantos lebet kana tahap koordinasi akhir. Diperkirakeun proporsi énergi terbarukan di 2030 bakal ningkat langkung ti 10 persentase titik janten 36% kana 38%, sareng énergi nuklir bakal dijaga. Ayeuna 20% dugi ka 22%. Nihon Keizai Shimbun ngalaporkeun yén pamaréntah Jepang ngaharepkeun yén ku nyaluyukeun deui campuran énergi na, sumber énergi émisi nol-emisi bakal nyatakeun ampir 60% tina total, ngirangan émisi gas rumah kaca nalika ngahasilkeun kakuatan.

    Kamentrian Ékonomi, Perdagangan sareng Industri Jepang ngarencanakeun ngajukeun "Rencana Dasar Énergi" sareng campuran énergi ieu dina Subcommite Sarat Sarat Dasar Survei Sumber Daya Komprehensif sareng Energi (Badan Konsultasi Menteri Ékonomi, Perdagangan sareng Industri) tanggal 21 Juli draf. Numutkeun kana "Rencana Dasar Énergi" ayeuna, targét portopolio énergi Jepang 2030 mangrupikeun 22% dugi ka 24% pikeun énergi terbarukan, 20% dugi ka 22% pikeun énergi nuklir, sareng 56% pikeun pembangkit listrik termal.

    Draf tina "Rencana Dasar Énergi" anu bakal diusulkeun waktos ayeuna ngaluarkeun tujuan anyar. Salaku tambahan pikeun ningkatkeun énergi anu tiasa diénggalan sareng ngajaga proporsi énergi nuklir, proporsi pembangkit listrik termal bakal diréduksi janten 41%. Khususna, pikeun ngahontal tujuan anu anyar, sajumlah ageung tanaga surya bakal dikenalkeun. Kamentrian Ékonomi, Perdagangan sareng Industri nembékeun ngusulkeun yén biaya pembangkit listrik tenaga surya dugi ka 2030 bakal langkung handap tibatan kakuatan nuklir, janten cara anu paling murah pikeun ngahasilkeun listrik pikeun pertama kalina. Tapi, beuki hésé pikeun milarian lahan datar dimanapanel panonpoe dipasang, sahingga hésé pikeun ngahontal.

    Ngeunaan énergi nuklir, sanaos pamaréntah Jepang ngarepkeun bagian pangsa pembangkit listrik ayeuna di 2030, premisna nyaéta yén sadaya 27 unit kakuatan nuklir anu dilarapkeun ku perusahaan listrik swasta pikeun ngamimitian deui operasi tiasa dianggo, sedengkeun ngan 10 anu ayeuna beroperasi. "Rencana Dasar Énergi" énggal ogé henteu nyatet kabutuhan ngawangun atanapi ngarenovasi pembangkit listrik tenaga nuklir. Hanjelu pisan yén pembangkit listrik tenaga nuklir bakal ngirangan ngirangan. Jepang kedah ngahontal tujuan ngahontal "karbon nétral" ku 2050, sareng prospekna tetep buram.

     


    Waktos Post: Jul-23-2021